top of page

Duivenkeuring  Molse Fondclub – Vlugge Vlieger  

Wat ’n succes !!!

eerste prijswinaars.jpg

De winnaars en 2de geklasseerde winnaars van de succesvolle duivenkeuring met dank aan Corsendonck en Ten Huize Foets

De 3de 4de en 5de geklasseerde van de duivenkeuring

Keurmeester Tonny Martens

Duivenkeuring  Molse Fondclub – Vlugge Vlieger  

Wat ’n succes !!!

Wat ’n succes … dat mogen we nu volmondig zeggen !

Niet minder dan 130 duiven werden ingekorfd door een kleine 40-tal liefhebbers . Dit hebben we in Mol nog NOOIT  meegemaakt .

Maar … we moeten toegeven : de organisatie was gewoonweg  AF en … de voorbereiding evenzeer .

Iedere bezoeker , want er waren  ook een aantal liefhebbers die naar de duiven kwamen kijken die door verschillende liefhebbers geschonken worden voor de bonnenverkoop van de MFC die loopt op        “ Toppigeons .nl “  van 4 tot 15 december , werd verrast door een broodjesbuffet van absolute klasse en … een desserten buffet van uitzonderlijke kwaliteit . Onze oprechte dank hiervoor is zeker op zijn plaats voor de initiatiefnemer J.F. wiens naam niet mocht vernoemd worden ,maar waarvan iedereen weet wie hier de hand in had . Dank je wel en ook een dikke proficiat aan het ganse bestuur en de vele helpende handen voor de toch wel volle zaal geïnteresseerden .

Ze mogen terecht ( veel ) pluimen op hun hoed steken  , we hopen van er de volgende keer opnieuw te mogen van genieten .

De tentoonstelling van de duiven die aangeboden worden bij de bonnenverkoop , was ook ontegensprekelijk een schot in de roos  . Nu heeft iedereen gezien welke klasse … of niet … er zal aangeboden worden door de liefhebbers die de MFC een warm hart toe dragen .

Ook de keurders van dienst , mensen van ons aller KBDB , wisten meteen welk enorm werk hen stond te wachten om alle duiven de juiste beoordeling te geven en dat hebben ze met verve gedaan .

In elke categorie werden er 5 duiven “ gehuldigd “ . Zij verdienden voor hun eigenaar een geldsom en een fles cava . Voor de liefhebbers met een 1e prijs was er bovendien nog een  BAK CORSENDONK voorzien , het kon dus werkelijk niet op ! De mooiste duif van gans de avond kreeg er dan bovenop een fles heuse champagne van … 2.5 liter !!!! Nee , het was werkelijk subliem !

En nee , het was nog niet gedaan . Voor alle deelnemers kwam er nog een bingoloting waar een niet-winnaar ook met een bak Corsendonk bedacht werd . De gelukkige was Cloostermans Arthur .  De wedstrijd zelf dan …

De eerste prijswinnaars waren : Swa en Mieke Van Roy – Philipsen , Fokke Van  Baelen en .. 2X  Verstricht Anna en Gust  , die ook de fles Champagne in ontvangst mochten nemen voor de mooiste duif van de avond , een oude duivin !

Voor de 2e tot 5e prijs werd er gestreden met .. tienden van een punt .

Om niemand onrecht aan te doen .. ik weet gewoon niet meer wie nu 2e-3e-4e of 5e was … voegen we hier een paar foto’s bij met alle winnaars van deze geslaagde avond .

Misschien nog een weetje : alle duiven die on-line ( toppigeons.nl ) 150 euro of meer gaan , worden NIET  meer opgeroepen  OP DE KAMPIOENENDAG . Waarom ??? De uitleg die we kregen houdt veel waarheid in . Een liefhebber die een bon wil kopen en " te ver woont “ om aanwezig te zijn … of die gewoon niet de mogelijkheid heeft om op 17 december aanwezig te zijn of te hogen, kan niet meer afgeboden worden als die bon 150 euro of meer gaat on-line! Goed gezien , vinden we zelf .

We zitten al in december , dus … voor iedereen een plezierig einde van 2022 en vooral een heel gelukkig en gezond 2023 en voor de duivenmannen … laat ze knallen volgend speelseizoen en … tot ergens in april – mei - … van volgend jaar !!!

bottom of page