top of page
12-09-2023

Proficiat

aan alle ereprijswinnaars

Het Bestuur

VAN HARTE GEFELICITEERD

Aan alle winnaars

 een mooie afsluiter voor onze club van dit seizoen

EERSTE PRIJSWINNAAR

NATIONAAL ZONE B4

CHATEAUROUX JONGEN 0909

COMB FAES-WILS

VAN HARTE GEFELICITEERD

Comb Faes Wils.jpg

EERSTE PRIJSWINNAAR

CLUB

CHATEAUROUX OUDE 09-09

TEAM HOOYMANS.BE

VAN HARTE GEFELICITEERD

Team Hooymans.BE.jpg

Molse Fondclub  Chateauroux zaterdag 9 sept 2023

Nog 74 oude duiven , redelijk veel , voor deze slotvlucht .

Team Hooymans is , met 1e get van de 21 , iedereen te snel af . Greg pakt bovendien ook nog brons en 9/21 . Ivo Renders vinden we op 2-5-7 en 7/10 .

Hij neemt ook zo goed als alle euro’s voor z’n rekening .

Jan Van der Auwera is eigenlijk dé man van de match met 2 mee scoort hij 4 én 6 , boeken toe .. alles thuis !! Elke Joris , dochter van , scoort 1/1 en dus 100% prijs .

Duurtijd : 1 uur 17 min

“ Slechts “ 94 jonge duiven , bedroevend weinig eigenlijk .

Comb. Faes – Wils wint met … “ een straat voorsprong , ttz meer dan 20 min vooruit op Raf en Lars Luyckx . Ze pakken ook plaats 7 nog en 2/4 . Vader en zoon Luyckx kunnen een meer dan degelijk rapport voorleggen met 2-4-9 en 6/8 .

Alleen … 1e get … niet thuis !!! 2e en 3e get waren wel paraat en hiermee verhuizen bijna alle euro’s toch naar Geel . Ook een prima resultaat voor

Eric en Martine Masset – Verheyen  op 3-5-11 en 6/14 .

Meer dan verdienstelijk prijs : Walter mertens 4/5 en Team Hooymans 3/4  .

Duurtijd jonge duiven : 3 uur 30 minuten  !!! Loodzwaar qua temperatuur , meer dan 30 graden en een verraderlijke ZO – wind . Maar .. ipv weggespeeld te worden  nationaal en provinciaal doen de liefhebbers van de MFC het meer dan goed .

Voor de tandem Faes – Wils is zelfs een top 100 plaats weggelegd  ( toch van een 14000 duiven ) 1 prijs NATIONAAL ZONE B4 en … het is “ bij ons “ vlugger gedaan per 3-tal dan nationaal per 4-tal .

Provinciaal duurt het een dik uur langer dan in de MFC .

Aan alle lezers , liefhebbers MFC ( en alle anderen natuurlijk ) en aan ieder die de duivensport hoog in het vaandel draagt … “ Een prima “ jaareinde ( met of zonder RVB !! ) en een gezonde winter .? Dan een geslaagde kweek en VOORAL  een voortreffelijke gezondheid voor allen die je lief zijn !! Tot… , ja , wie zal het zeggen !!

Alvast bedankt aan ons aller “ De Duif “ voor ons de mogelijkheid te geven het reilen en zeilen in de MFC te kunnen weergeven  en desnoods ook propaganda te kunnen maken van onze “ nevenactiviteiten “ en “ de winterse “ ontmoetingen !!!

 

 

bottom of page