top of page

16-11-2020

Alle voorlopige Kampioenschappen  2020

Eindstand Kampioenschap 2020 Momignies & Soissons De Oostgrens

Eindstand Kampioenschap 2020 Momignies & Soissons Mol

Eindstand Kampioenschap Hafo Oude & jaarling 2020 Mol & Kempische Hafo

Eindstand Kampioenschap Hafo Oude & jaarling 2020 United

Eindstand Kampioenschap Hafo Jongen & Algemeen + United

Eindstand Kampioenschappen Fond Molse Fondclub

Eindstand Kampioenschappen Oost Antwerpen

 

HOERA WE VIEREN EEN KEIZER OP SOISSONS

Algemeen kampioen Soissons 2018-19-20

VOS SIEMEN

VAN HARTE GEFELICITEERD

 

Leden Molse Fondclub geklasseerd

in de Nationale Kampioenschappen

en we vieren een

1ste Nationaal Kampioen

VERKOEYEN IVO & WIVINA

VAN HARTE GEFELICITEERD

1ste  Nationaal Kampioen Rhônevallei Oude

15de As-duif Rhônevallei Oude BE-18-6045108

VERKOEYEN IVO & WIVINA

10de Algemeen Nationaal Kampioen

5de Nationaal Kampioen Grote Fond Jaarlingen

17de Nationaal Kampioen Fond Jaarlingen

9de Nationaal As-duif Gr. Fond & Fond Jaarlingen

NL-19-1021441

Team Hooymans.be

2de Nationaal Kampioen

Kleine Halve Fond Jonge Duiven

3de Nationaal As-duif Kleine Halve Fond Jonge Duiven 6234733/2020

Prinsen Mario

 

5de Nationaal Kampioen Grote Fond Oude

Kempeneers Valere & Dina

 

 

 

 

 

 

 

 

23ste Nationaal As-duif

Grote Halve Fond Jonge Duiven DV-20-8976043

Mertens - Lemmens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROFICIAT 

AAN ALLE KAMPIOENEN

Beste leden  vzw vlugge vlieger /molse fondclub

Terwijl we deze brief rondsturen is voor de meeste onder ons , de specialisten van de ronde van Belgie gaan er nog 3 weken een lap opgeven , het seizoen 2020 voorbij. We mogen gerust zeggen dat 2020 zowel op sportief  en organisatorisch vlak een jaar gaat zijn om nooit te vergeten. Het coronabeestje speelt nu al het ganse jaar de hoofdrol  in onze samenleving en het  heeft dus  ook het verloop van het duivenseizoen in alle clubs mee bepaald. De KBDB heeft beslissingen en maatregelen  moeten nemen om alles op een veilige manier te laten verlopen of we hadden misschien niet moeten spelen in 2020.

Als bestuur hebben wij , samen met de trouwe helpers ,van in het begin hard gewerkt om in veilige omstandigheden alle vluchten te kunnen inkorven. Wij hebben ook  moeilijke ,financiele en praktische , beslissingen moeten nemen die niet altijd geliefd waren bij onze leden.  

Maar na dit  seizoen is nogmaals gebleken dat als we allemaal samenwerken en allemaal samen onze club steunen , ondanks de negatieve roddels ,

de Vlugge vlieger van de Molse fondclub zal blijven vliegen !!!

Op sportief vlak hebben we dit jaar een super -fantastisch - fenomenaal  duivenseizoen gehad, de tendens van de vorige jaar werd bevestigd 

2 NATIONALE , 4 ZONALE EN  10 PROVINCIALE OVERWINNINGEN en vele topklasseringen  werden behaald door onze leden , er word dikwijls gezegd dat de Molse Fondclub een van de sterkste clubs is in Belgie …we moeten het stilaan gaan geloven . Maar naast de fondliefhebbers in onze club willen we  zeker de snelheid en halve-fond liefhebbers niet vergeten want ook hier verdienen de liefhebbers en kampioenen een dikke en gemeende proficiat voor hun behaalde prestaties , de resultaten van de provinciale en nationale kampioenschappen zijn nog niet gekend maar ik vermoed dat onze leden ook hier wel enkele mooie klasseringen zullen behalen.

Wie gehoopt  had dat als het duivenseizoen voorbij zou zijn het vervelende Coronavirus ook zou vertrekken om nooit meer terug te keren komt ook hier bedrogen uit . De dagelijkse cijfers, grafieken en quarantainerisico’s bewijzen dat we nog steeds op onze hoede moeten zijn om niet besmet te geraken. Als bestuur hebben we dan ook  i.v.m de kampioenendagen  een moeilijke beslissing moeten nemen . Zoals de situatie nu is, lijkt het ons onverantwoord  om onze Nacht van de Molse fondclub en kampioenendag van de snelheid te laten doorgaan op de reeds gekende  traditionele dagen  . We hebben dan ook beslist om de huldiging van alle kampioenen van de  snelheid hafo en fond volgend jaar te laten doorgaan op een nog nader te bepalen datum ,want kampioenen verdienen het om te worden gehuldigd!!!!

Wat we nu wel  organiseren is een online bonverkoop met Toppigeons met eindverkoop op internet  +/- eind november. Je schenking kan je doorgeven via telefoon of mail voor 1 november , ook mag je altijd een bon vragen aan  vrienden/kampioenen in Belgie ,  Nederland enz.. want  alle steun voor jullie eigen club zal altijd nodig zijn zeker nu we geen inkomsten hebben van de kampioendagen, tombola enz.. We rekenen op jullie spontane medewerking!!

Omdat er de  andere jaren 2 kampioendagen en 2 bonverkopen zijn  hebben we ,na overleg met onze leden John en Gary Squib ,  beslist  via de website van the Planet brothers  een jonge duivenverkoop  in Engeland te organiseren

Meer info hierover volgt nog maar wij rekenen alvast op jullie steun.

Langs deze weg wil het bestuur  de helpers die steeds aanwezig waren bij de inkorving van de(te) vele vluchten,  bij het kuisen van de korven en alle andere taken bedanken voor hun inzet en we hopen dat er versterking bijkomt .

 

Tot slot willen we iedereen nog een goede gezondheid wensen , veel plezier met de duiven , een goede kweek en hopelijk zien of horen we jullie nog wel eens in ons lokaal vanaf november zondagvoormiddag geopend van 10u tot 12u . Afhalen van de hoklijsten, bestellen van de ringen en  binnen brengen van de geschonken bons zal op deze zondagen kunnen gebeuren .

We houden jullie  steeds op de hoogte via een sms , mail of website,

(bedankt webmaster !!) maar heb je vragen , voorstellen of  problemen aarzel niet om contact op te nemen met onze voorzitter Jan Van Gompel 0495/204515.

Het is beter de juiste informatie te krijgen dan iets te  moet weten van horen zeggen !!!

Het bestuur was er voor jullie en blijft er voor jullie maar denk eraan zonder extra inspanningen van alle leden zal het ieder jaar moeilijker worden om overeind te blijven .

De toekomst zal uitwijzen hoe lang de Vlugge Vlieger nog zal vliegen in zijn  Molse Fondclub .

vossiemen.jpg
VerkoeyenIvo.jpg
team hooymans5.jpg
prinsenmario1.jpg
Kempeneers  Valere & Dina.JPG
team mertens hild1.jpg
bottom of page